Bu Aralar Beni Namaza Çağıran Yok!

LMescitten hızla çıkıp, sınıflara koşarak sanki Hz. Bilal gibi “Haydin namaza, haydin namaza, haydin namaza!” diye çağrı yaptım.

30/10/2016

Sevgili günlük

            Bugün her zamanki gibi 06.30’da kalkıp sabah namazımı kıldım. Sonra yatağa doğru yöneldim. Kafamı yastığa koyduğum an aklıma bir şey takıldı. Ben liseye başladığımda benden yaşça büyük abilerim beni namaza çağırıp benim namazla yakınlaşmamı sebep olmuşlardı. Ama bu aralar beni namaza çağıran yok. Peki, beni namaza çağıran abilere nerede? Sonra biraz düşündüm. Onlar beni nasıl çağırdı onlara kim söylemişti? Aslında abiler sanki bayrak yarışı gibi birbirlerine bayrağı vererek devam ediyorlarmış. Şimdi onlar yok. Bayrağın bana kaldığını anladım. Kendi kendime dedim ki artık benim de küçük kardeşlerim var. Artık benim de onları namaza çağırmam gerekiyor. Bugün sabah kesin bir karar aldım. “Küçüklerime namazın ne kadar güzel bir nimet olduğunu anlatacağım, onlara namazı sevdireceğim, en yakın dostun namaz olduğuna inandırmak için elimden geleni yapacağım.” dedim.

            Evden çıktım. Allah’ım bu nasıl bir enerji o gün sabah herkes uykulu gezerken ben çok mutlu ve zindeydim. Okula gidip sırama oturdum. Ders saati geldi, sanki öğle namazı vaktini iple çekiyorum. 1. saat 2. saat derken öğle namazı vakti geldi ama evde aldığım kararı tamamen unutmuştum. Mescide girdim iki saf anca doluydu. Sonra birden aldığım karar aklıma geldi. Mescitten hızla çıkıp, sınıflara koşarak sanki Hz. Bilal gibi “haydin namaza haydin namaza haydin namaza” diye çağrı yaptım. Sınıftaki çocuklar sanki namaz kılmak için can atıyormuş da onlara yol gösterecek biri yokmuş. Mescid doldu taştı, dışarıda kalanlar bile oldu. O an o kadar çok mutlu oldum ki yüzümde gülümseme olmasa bile gözlerimin içi gülüyordu. Namazı kıldık, ders başladı. Belki de benim çağrımla namaza başlayanlar olacaktı, ben böyle namaza başlamıştım. Yani anlayacağın sevgili günlük, uzun yollar küçük adımlarla başlıyor. En önemli olan da küçük adımları atma cesareti göstermek. Çağrımla namaza başlayan genç olursa nemutlu bana ki inşallah başlarlar. Neyse bu gecede kafanı ağrıttım, kendine iyi bak, yarın akşam yine uğrarım yanına.

Allaha emanet ol

 

 

Foto:http://www.milligazete.com.tr/img/namaz_kanserden_korulyor372016975.jpg

Yorumlar
Jordan Singer
2d
Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Non minima ipsum at amet doloremque qui magni, placeat deserunt pariatur itaque laudantium impedit aliquam eligendi repellendus excepturi quibusdam nobis esse accusantium.
2 replies
Brandon Smith
2d
Lorem ipsum dolor sit, amet consectetur adipisicing elit.
James Parsons
1d
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Distinctio dolore sed eos sapiente, praesentium.
Santiago Roberts
4d
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Iusto laborum in corrupti dolorum, quas delectus nobis porro accusantium molestias sequi.
Yorum Yap

Agave Kaktüsü Hikayesi

Admin

2. dönem 1. Yazılı Sınavı (Cevaplar)

Admin

Anlatım Bozukluğu (Test)

Admin

Cümlenin Ögeleri (Test)

Admin

Anlatım Bozukluğu (Cümleler)

Admin

Video